Το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο μας

Από την παραδοσιακή γνώση, στην σύγχρονη τεχνογνωσία.

Η προσπάθειά μας για παραγωγή ολοένα και καλύτερου ελαιολάδου δεν σταματάει ποτέ. Γιαυτό εμπλουτίζουμε τις παραδοσιακές, φυσικές μεθόδους καλλιέργειας των φροντισμένων ελαιόδενδρών μας, με τεχνολογία αιχμής στην εξαγωγή εν ψυχρώ και στην παραγωγή του ελαιολάδου μας.

Το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο μας στο κτήμα Αγία Ελένη στην Τροιζήνα, κατασκευάστηκε από το μηδέν σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, για να παράγει αποκλειστικά τα προϊόντα της εταιρίας μας, πετυχαίνοντας πλήρη παραγωγικό και ποιοτικό έλεγχο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

 

Μια σύντομη αναφορά στην μεθοδολογία της Evoolution:

  • Οι ειδικοί μας βρίσκονται στους ελαιώνες την στιγμή της συγκομιδής για να διασφαλίσουν ότι θα μαζευτούν μόνο οι ελιές κορυφαίας ποιότητας.
  • Οι ελιές μεταφέρονται άμεσα στο ελαιοτριβείο μέσα σε σάκους από φυτικές ίνες ή σε διάτρητα πλαστικά τελάρα. Εκεί πλένονται, καθαρίζονται από ξύλα και φύλλα και ξεκινάει η παραγωγή του ελαιολάδου με εξαγωγή εν ψυχρώ.
  • Η ελιές μπαίνουν στην παραγωγή σε μικρές παρτίδες που επιτρέπουν ακριβέστερο ποιοτικό έλεγχο. Η κάθε παρτίδα καταγράφεται και αποκτά τον δικό της κωδικό. Δείγματα από κάθε παρτίδα εξετάζονται στο χημείο του ελαιοτριβείου μας.

Η υψηλή θερμοκρασία είναι εχθρός της ποιότητας του ελαιολάδου και μπορεί να αλλοιώσει το άρωμα, την γεύση αλλά και τις διατροφικές αξίες του, όπως την περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες. Αντίθετα με ελαιοτριβεία παλαιότερης τεχνολογίας, η Εvoolution εγγυάται ότι όλο το ελαιόλαδό της είναι “προϊόν ψυχρής εξαγωγής εν ψυχρώ”, δηλαδή ότι η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 27οC σε κάθε φάση της παραγωγής.

  • Το ελαιοτριβείο μας είναι “διφασικό”. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούμε νερό κατά την επεξεργασία του ελαιόκαρπου. Έτσι, το ελαιόλαδό μας περιέχει όλες τις βιταμίνες και τα φυσικά αντιοξειδωτικά του που αλλιώς θα μειώνονταν καθώς είναι υδατοδιαλυτά.
  • Αμέσως μετά την παραγωγή του, το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε αεροστεγείς ανοξείδωτες δεξαμενές αζώτου, όπου παραμένει σε ιδανικές συνθήκες μέχρι την τυποποίησή του.
  • Με την μεθοδολογία αυτή, μπορούμε να ελέγξουμε όλη την παραγωγική διαδικασία, από τον ελαιώνα μέχρι και την τελική συσκευασία των ελαιολάδων μας.
  • Ακολουθούμε τους ρυθμούς της φύσης, χωρίς να επιδιώκουμε υψηλές αποδόσεις και μαζική παραγωγή. Γιαυτό παράγουμε περιορισμένες ποσότητες ελαιολάδου, κάθε χρόνο.